Waarom deze site?

Er was eens… een stadhuis. Dat kon wel een opknapbeurt gebruiken. Maar een renovatie van 36 miljoen vond de coalitie van GroenLinks , D66, VVD en ChristenUnie) te goedkoop. Daarom kozen zij voor nieuwbouw van 75 miljoen. Binnen een paar maanden was dat al 108 miljoen. En dat wordt nog meer. U betaalt de rekening. 

De SP maakt zich grote zorgen over de oplopende kosten en de megalomane en geldverslindende wensen die het college stelt aan het stadhuis. Deze website mag je dan ook zien als ‘dossier opbouwen’: we houden er secuur bij welke verhoging wanneer plaatsvond. Zo kun je altijd de actuele kosteninschatting vinden.

Ook zou het volgens ons logisch zijn om Amersfoorters mee te laten beslissen over de kosten en het doel van het stadhuis. Willen we een stadhuis voor alle Amersfoorters, of een paleis voor Politici? Moet je er kunnen parkeren? En is het echt 108 miljoen waard? De VVD vind dit onzin en zei letterlijk “we laten toch niet alles en iedereen mee praten?”.

Laatste alinea: De SP wil een sobere en doelmatige renovatie van het huidige stadhuis. Want elke euro die naar het paleis voor politici gaat, gaat niet naar de stad. Ben je het met ons eens? Ga dan naar de tekenpagina.