Tekenpagina

Ja, ik teken bezwaar aan tegen de oplopende kosten van het Stadhuis en vind dat inwoners van de Gemeente Amersfoort zelf zouden moeten mogen meepraten en meebeslissen over het Stadhuis.

14 gedachten over “Tekenpagina”

 1. Gerda van Dam-van den Hengel

  Omdat de kosten ad € 108:000.000,00 voor het nieuwe Stadhuis ronduit belachelijk zijn.
  Dit bedrag kunnen we beter steken in Sociale Woningbouw, maar dan echte Sociale Woningbouw met acceptabele huurprijzen. In de zorg is het ook nog steeds “Hart voor de zorg, maar pijn in je portemonnee “ Deze salarissen moeten drastisch omhoog. Het is schandalig wat ze in de zorg verdienen. De kloof tussen de rijken en de armen moet ook veel kleiner.

  1. Gerda van Dam-van den Hengel

   Het is ronduit belachelijk hoe duur het nieuwe stadhuis gaat kosten. € 108.000.000,00.
   Wij moeten er aan mee betalen, terwijl er een enorme schaarste is aan betaalbare sociale huurwoningen en er wordt nog steeds beknibbeld op de zorg. Waar zijn ze mee bezig?
   Denk gewoon eens een keer na, er zijn belangrijkere dingen dan zo een belachelijk duur stadhuis. Het staat niet in verhouding met de zorg, woningnood etc. Ze moeten hun ogen uit hun hoofd schamen

 2. ,,De Amersfoortse politiek besteedt het geld nu aan haar eigen vergaderplek, terwijl ze het geld zou moeten besteden aan de problemen in de stad, ten behoeve van haar inwoners. Het aanbidden van je eigen vergaderplek en het sponsoren daarvan is niet hoe wij het graag zien.’’

  Nee, Amersfoort investeert in een toekomstbestendige werkplek voor haar organisatie. Een aantrekkelijke werkomgeving voor mensen die met hart voor de stad voor het publieke belang willen werken. De overheid in het algemeen en gemeente misschien wel in het bijzonder hebben de grootste moeite om nog jonge ambtenaren aan zich te binden. Een goede werkplek is belangrijk. Dit bedrag is niet hoog. Kijk eens naar wat het kost als je voor het aantal mensen werkzaam in het gemeentehuis, bestaande koophuizen zou kopen? In die vergelijking is het bedrag voor het nieuwe gemeentehuis niet hoog.

 3. Anton den Dunnen

  Het is nog niet te laat!!

  De besluitvorming over een nieuw te bouwen stadhuis komt voort uit een kostenoverzicht van 2018 / 2019 om het huidige gebouw grondig te renoveren, te voorzien van nieuwe energiezuinige installaties en het verwijderen van het asbest. Op grond van die informatie heeft een meerderheid van het toen zittende college besloten dat renovatie te duur is en werd er ingezet op nieuwbouw wat volledig aan de eisen van deze tijd zou gaan voldoen. Het energieverbruik was te hoog maar er werd niet bij verteld hoe hoog het energiegebruik was en wat de uitkomst zou zijn na renovatie.

  Maar.
  Half maart 2022 komen er nieuwe verkiezingen aan en dus hebben alle inwoners van Amersfoort een nieuwe kans om te kiezen wat men nu uiteindelijk wil met het stadhuis. De kosten werden destijds geraamd op 75 miljoen intussen is dat opgelopen naar 108 miljoen en er is nog geen bestek en is er nog geen aanbesteding geweest dus kun je er van uit gaan dat de totale kosten wel kunnen oplopen naar zo’n 125 tot 150 miljoen mede door de enorme prijsstijging in de bouw die er heeft plaats gevonden.
  Alle door de gemeente opgegeven kosten zijn exclusief de inrichtingskosten dus tel daar nog maar een aantal miljoenen bij op.

  Nieuw inzichten.
  Met de coronacrises nog in het achterhoofd kan het wel eens zo zijn dat het aantal werkplekken in het stadhuis totaal anders uit valt dan uit de eerdere ramingen Er wordt immers structureel meer thuis gewerkt.

  Als de nieuw gekozen raad een compleet nieuwe berekening laat maken dan kan het wel eens totaal anders uitpakken en kan een renovatie wel eens in het voordeel zijn. Wat ook niet in de plannen is meegenomen, is wat gaat er gebeuren met het huidige gebouw want met het aanwezige asbest zou het wel eens zo kunnen zijn dat de kosten worden verhaald op de gemeente om het gebouw asbestvrij over te dragen aan de nieuwe eigenaar. In ieder geval zal het saneren moeten worden betaald, linksom of rechtsom.
  Alle kosten en baten moeten in een nieuw overzicht worden meegenomen en dan kun je een nieuw plan presenteren war de gehele bevolking van Amersfoort achter kan staan.

 4. Schande! Van dat geld kan er heel veel ander moois binnen het gemeentegebied gedaan worden.

  Bovendien zit ik ook niet te wachten op het lawaai en (onder)aannemers die veel parkeergelegenheid wegkapen tijdens de bouw.

 5. Monique vd Heijden

  Volgens mij zijn er meer essentiële zaken waar geld naar toe moet ipv dit prestigeproject.
  In Amersfoort zijn er ook slachtoffers van de toeslagenaffaire en uit huis geplaatste kinderen.
  Meer geld voor jeugd- en ouderenzorg.

 6. Eemhuis, kersenbaan, westelijke ontsluiting, hoeveel hebben deze dossiers wel niet meer gekost dan van te voren begroot. Eemhuis is uiteindelijk best wat geworden, kersenbaan is overbodig gebleken, en westelijke rondweg daar is de stekker uitgetrokken.hoeveel bomen zijn hier gekapt? Kersenbaan in m2’s bepaald dus niet te achterhalen, want de gemeente heeft dit (overigens tegen de gebruikelijke regels, bomen in stuks!, westelijke ontsluiting ca. 3000 st.). Uit mijn hoofd zo een 20, 30 en 30 miljoentjes over de balk (dus 80 miljoen euries) en nu weer een hoofdpijndossier wat waarschijnlijk nog veel meer duurder wordt dan van te voren begroot, nu 108, plus 10, plus ????? Ik wil wel eens weten waarom wij op deze manier elke keer bedonderd worden.
  De vraag is het antwoord. De gemeente heeft een diepere knip dan wij, en dat betalen wij.

 7. Iedereen moet op de kleintjes letten in deze tijden en de gemeente Amersfoort gaat ons geld verbrassen aan een nieuw paleis voor ambtenaren !!

 8. Inderdaad beter renoveren dan nieuwbouw ! de plek is nu perfect de nieuwe plek niet! de kosten zijn nu al veel hoger dan gedacht en worden zeker nog hoger! niet doen dus. Beter huizen voor starters bouwen die betaalbaar zijn en woningcorporaties niet de bestaande huurwoningen laten verkopen die al gebouwd zijn en nog gaan worden. Er moeten ook huurwoningen blijven met betaalbare huur.

 9. Wilt het college even uit gaan rekenen hoeveel dit de gemiddelde belastingbetalende amersfoorter gaat kosten?
  Er vanuit gaande dat minimaal 50% of kind is of meer belasting ontvangt, dan dat het betaald.

  Zijn we al ons geld wat we in 5 jaar af moeten dragen kwijt aan alleen het stadhuis? Geen idee want exacte cijfers heb ik niet, maar dit is een zakdoek berekening, het kan mogelijk nog een stuk meer zijn dan 5 jaar.

  Hoe is dit in dienst van de Amersfoorter, hoe is dit te rijmen?
  Hoe kan je dit goed praten?

  Ik wil hier niet voor betalen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *