Waarom deze site?

Er was eens… een stadhuis. Dat kon wel een opknapbeurt gebruiken. Maar een renovatie van 36 miljoen vond de coalitie van GroenLinks , D66, VVD en ChristenUnie) te goedkoop. Daarom kozen zij voor nieuwbouw van 75 miljoen. Binnen een paar maanden was dat al 108 miljoen. En dat wordt nog meer. U betaalt de rekening. 

De SP maakt zich grote zorgen over de oplopende kosten en de megalomane en geldverslindende wensen die het college stelt aan het stadhuis. Deze website mag je dan ook zien als ‘dossier opbouwen’: we houden er secuur bij welke verhoging wanneer plaatsvond. Zo kun je altijd de actuele kosteninschatting vinden.

Ook zou het volgens ons logisch zijn om Amersfoorters mee te laten beslissen over de kosten en het doel van het stadhuis. Willen we een stadhuis voor alle Amersfoorters, of een paleis voor Politici? Moet je er kunnen parkeren? En is het echt 108 miljoen waard? De VVD vind dit onzin en zei letterlijk “we laten toch niet alles en iedereen mee praten?”.

Laatste alinea: De SP wil een sobere en doelmatige renovatie van het huidige stadhuis. Want elke euro die naar het paleis voor politici gaat, gaat niet naar de stad. Ben je het met ons eens? Ga dan naar de tekenpagina.

2 gedachten over “Waarom deze site?”

  1. Iedereen die niet onder een steen leeft weet dat wat voor uitgaven een overheid doet in ons land dit altijd een veelvoud duurder uitvalt. Helaas staat er nooit een voorstander en bedenker van die “ grootse” plannen persoonlijk of als politieke partij garant voor de overschrijding.
    Of treedt als persoon en/of als partij af en vertrekt uit het orgaan.
    Nee de plannen moeten zen zullen doorgaan en wat het meer gaat kosten is dan maar zo. Als een bijstandsgerechtigde zo met het maandinkomen omgaat loopt die bijstandsgerechtigde zeer grote kans op kortingen op het inkomen wegens verwijtbaar gedrag. Bouwplannen zouden het eerst naar voren gebrachte bedrag aan kosten niet mogen overschrijden. In geval van overschrijding zouden alle voorstanders persoonlijk en hun partijen aansprakelijk dienen te zijn voor de overschrijdingen. Niet simpelweg de kosten hoofdelijk op de inwoners omslaan.
    Zo gaan ze immers ook niet met hun privé portemonnee om.

  2. ‘Vanaf 11 september heeft Stadhuisplein 3 een nieuwe look en ben je weer welkom!’ Door mijn recht op een bijstandsuitkering kom ik nog wel eens in de stadhuizen van Nederland. Dit jaar (2023) waren dat Dordrecht en Veenendaal. Zij hebben de miljoenen zo te zien al over de balk gesmeten. Ik vind het asociale en vooral intimiderende ‘huizen’. Ik verwacht dat de ‘nieuwe look’ van het huis van Amersfoort niet anders zal overkomen. Men noemt het verbouwen, maar ik noem het verloedering. Eeuwig zonde!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *