Nieuw gemeentehuis 33 miljoen euro duurder? Geen probleem, zegt stadsbestuur: ‘We mogen trots zijn’

Dat het nieuwe stadhuis van Amersfoort niet 75 miljoen, maar 108 miljoen euro gaat kosten, is helemaal niet zo’n probleem, vindt het stadsbestuur. De extra investeringen in duurzaamheid en ruimte voor sociale partners zullen zichzelf terugverdienen, staat in de financiële analyse. Bron en artikel

3 gedachten over “Nieuw gemeentehuis 33 miljoen euro duurder? Geen probleem, zegt stadsbestuur: ‘We mogen trots zijn’”

  1. Iedereen die niet onder een steen leeft weet dat wat voor uitgaven een overheid doet in ons land dit altijd een veelvoud duurder uitvalt. Helaas staat er nooit een voorstander en bedenker van die “ grootse” plannen persoonlijk of als politieke partij garant voor de overschrijding.
    Of treedt als persoon en/of als partij af en vertrekt uit het orgaan.
    Nee de plannen moeten zen zullen doorgaan en wat het meer gaat kosten is dan maar zo. Als een bijstandsgerechtigde zo met het maandinkomen omgaat loopt die bijstandsgerechtigde zeer grote kans op kortingen op het inkomen wegens verwijtbaar gedrag. Bouwplannen zouden het eerst naar voren gebrachte bedrag aan kosten niet mogen overschrijden. In geval van overschrijding zouden alle voorstanders persoonlijk en hun partijen aansprakelijk dienen te zijn voor de overschrijdingen. Niet simpelweg de kosten hoofdelijk op de inwoners omslaan.
    Zo gaan ze immers ook niet met hun privé portemonnee om.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *